изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:24 EET
Авио инцидент провали визитата на Първанов в Мексико    
НовиниОфициалната визита на президента Георги Първанов в Мексико е отложена заради повреда на правителствения самолет „Ту-154”. Близо 5 часа машината кръжа принудително над Азорските острови, за да изразходва горивото си и да може да кацне.

Президентът Георги Първанов и водената от него делегация пътуваха за Мексико като двете летища, на които правителственият „Ту-154” трябваше да кацне за техническо презареждане бяха на Азорските и Бермудските острови.

Снощи около 21.30 часа, половин час след като машината излетя от летище "Лажес" на Азорските острови, бе направено съобщение, че има техническа повреда, заради която самолетът трябва отново да се върне на Азорите.

Засега няма официална информация какви са причините за повредата. Едно от предположенията е, че птица се е заклещила в колесника и му е попречила да се прибере.


Според друго предположение, колесникът е бил повреден още при първото кацане на Азорите от силния вятър и тежкото приземяване.

Минути, след като бе съобщено за проблема, президентът Георги Първанов и началникът на неговия кабинет генерал Никола Колев успокоиха пътниците и ги увериха, че повредата не е сериозна.

Мексиканският президент Фелипе Калдерон изрази съжаление и притеснение от случилото се.

dariknews.bg

 


Сходни връзки

Авио инцидент провали визитата на Първанов в Мексико | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди