изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:47 EEST
Необичайни снежни бури връхлетяха Близкия изток    
ВреметоАман/Ерусалим. Сняг покри Ерусалим и редица райони в Близкия изток, след като снежни бури връхлетяха предимно пустинните територии.


Снегът блокира движението по пътищата в йорданската столица Аман. Отменени са учебните занятия в училищата и университетите в кралството. Банките също са затворени.
Ливан също не беше подминат от бури. Проливен дъжд и градушка се изсипаха в столицата Бейрут. Силен снеговалеж блокира пътищата в планинските райони на страната.
Местните жители, които са свикнали с жегата, а не с ниските температури, се оплакват от студа, но метеоролозите приветстваха снеговете и дъждовете, които ще напълнят почти празните язовири и водни резервоари.
Представител на ливанските служби за сигурност дори заяви, че лошото време ще предотврати опасността от избухването на нови сблъсъци заради систематичното спиране на електричеството.
През изминалата нощ сняг валя и в сирийската столица Дамаск. Температурите са по-ниски от обичайните за сезона. Затворени са някои от второкласните пътища в страната.
Улиците в Ерусалим са пусти, а снежната покривка вече е няколко сантиметра. Отменени са учебните занятия, а автобусите на градския транспорт се движат със закъснение.
Правителството на Йордания обяви днешния ден за неработен заради студеното време. Международното летище в Аман не е спирало своята работа, въпреки силния снеговалеж.
Метеоролозите очакват студената вълна в Йордания да продължи и утре.
В столицата Аман може да бъде видяна необичайна гледка – мъже, облечени с традиционни арабски роби, се замерят със снежни топки. Десетки селища са без електричество заради снеговалежите.
Температурите паднаха под нулата и тази сутрин в Йордания заваля силен сняг, придружен от бурен вятър.

Агенция "Фокус"

СНИМКИ ОТ ИЗРАЕЛ

 


Сходни връзки

Необичайни снежни бури връхлетяха Близкия изток | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Необичайни снежни бури връхлетяха Близкия изток
Автор: Anonymous да 2008-02-09 @ 13:00 EET

Какво значи доктор?

 

Необичайни снежни бури връхлетяха Близкия изток
Автор: Anonymous да 2008-02-09 @ 13:01 EET

Какво значи адвокат

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди