изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:21 EEST
ЗА ПЕТ ГОДИНИ ИМОТИТЕ В ГУРКОВО СКОЧИХА С 3400%    
Новини

Варненска фирма вдига в селото 24 къщи във възрожденски стил, а кметът ще изгражда басейн



Преди 5 години една къща в Гурково продавахме едва за 4-5000 лева, а миналата година най-скъпо продадената къща при нас бе 87 000 евро (близо 170 000 лева), научи НДТ от кмета на балчишкото село Тодор Георгиев. Сметките показват, че през това време имотите са скочили близо с 3400 процента.

“В Гурково живеят 34 английски, едно шотландско, три немски и четири руски семейства. Предишното име на селото е било Гяур коюсу (Българско село), а сега с новите ни съседи от чужбина можем да се наречем интернационално село", сподели Георгиев.

Тази година той е заложил в програмата си изграждане на плувен басейн, фитнес зала, детски кът и мини летен театър. Финнасиране ще се търси от община Балчик и местни арендатори. Чрез Европейския фонд за развитие на селските райони селото ще кадидатства за средства за ремонт на водопроводната мрежа и улиците.

Наскоро е бил направен ремонт в центъра на селото, където има изграден фонтан и са създадени зелени паркови площи.

Основен ремонт е бил извършен на 110-годишното читалище, както и на сградата на църквата.

Варненска фирма е закупила 20 декара в самото село и до края на годината ще вдигне 24 къщи в типично възрожденски стил. Три вече са готови, а останалите ще станат до края на годината. Тяхната стойност ще бъде 75-80 000 евро.

Село Гурково се намира на 10 км. от морето и на 5 км. от изграждащите се в района голф игрища. Тук има има стадион и хирподрум. От местния отбор “Славия” своята кариера са започнали националът от недалечното минало Николай Тодоров – Кайзера и бившият вратар на “Добруджа” Светлозар Джилянов. В Гурково е родена и Марияна Атанасова, която е олимпийска шампионка по гр***. Местните жители могат да се похвалят с кабелна телевизия и интернет. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА ПЕТ ГОДИНИ ИМОТИТЕ В ГУРКОВО СКОЧИХА С 3400% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди