изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:32 EEST
СТАРТИРАТ НОВИТЕ ПРОЕКТИ ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
НовиниНа три проекта по програма "Красива България" в Добричка област бе даден старт с връчването в София на меморандумите за реализацията им от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.
На стойност 200 000 лева е проектът за ефектно осветление на "Двореца" в Балчик.

Финансирането се поделя между програмата и културния център. Предвижда се той да се реализира до юни. Другият проект е за ремонт и обновяване на ученическото общежитие в Ген. Тошево, който е на стойност 198 475 лева, от които 99 000 лева се осигуряват от "Красива България", а останалите - от бюджета на общината. Третият проект одобрен по програма "Красива България" в Добричка област за тази година е възстановяване и изграждане на достъпна среда на стадиона в Тервел. Предвижда се строителните дейности да започнат в началото на лятото.
Програма "Красива България" се реализира у нас вече десет години в над 200 общини. Сред крупните проекти в областта са тези в областния град Добрич, където по "Красива България" бяха обновени фасадите на училища и знакови сгради в града, бе ремонтирана и първата част от градския парк "Свети Георги". Бяха обновени сгради и в много общини от областта. В периода 1997 г. - 2007 г. по "Красива България" в страната са обновени над 1500 паметници на културата, училища, социални домове, читалища, градски градини, паркове и храмове. 45 000 безработни, една трета от които от малцинствените общности са работили на обектите. Около 11 000 души са получили професионална квалификация, а над 800 български фирми са участвали в строително - ремонтните работи.
 


Сходни връзки

СТАРТИРАТ НОВИТЕ ПРОЕКТИ ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди