изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:35 EEST
ПО СОЦИАЛНА ПРОГРАМА ЩЕ ВЪЗОБНОВЯВАМЕ ГОРИТЕ    
НовиниОт 21 януари стартира национална програма "Възобновяване и опазване на българската гора", съобщи директорът на дирекция "Бюро по труда" в Добрич Васил Сивков.

Целта й е да се осигури заетост и социална интеграция на безработни лица, чрез разкриване на работни места в дейности за възобновяване, опазване на Държавния горски фонд и подобряване на екологичната обстановка в страната. Предвижда се до края на годината чрез новата национална програма в страната да се разкрият 2300 работни места. Тя се финансира от Министерството на труда и социалната политика и от Държавната агенция по горите.
В програмата приоритетно ще се включват безработни лица, които след 01.01.2008 г. са отпаднали от месечно социално подпомагане. Безработните лица ще бъдат наети за почистване на площи, залесяване, отглеждане на млади насаждения и други лесокултурни дейности, ремонт и поддържане на горски пътища, пожаронаблюдение, отводняване на канавки и други работи в Държавния горски фонд. Всяко насочено безработно лице, наето по трудов договор на пълно работно време, ще получава месечно възнаграждение в размер на 180 лв., давани от МТСП, а остатъкът за финансиране на изработеното от лицата се плаща от Агенцията по горите. Крайният срок за подаване на проектите е 8 февруари, а до 22 февруари Агенцията по заетостта ще обяви окончателно одобрените за финансиране по Националната програма "Възобновяване и опазване на българската гора" проекти на държавни лесничейства и дивечовъдни станции от територията на всички общини.
 


Сходни връзки

ПО СОЦИАЛНА ПРОГРАМА ЩЕ ВЪЗОБНОВЯВАМЕ ГОРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди