изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:21 EEST
ВРЕМЕННО УДЪЛЖАВАТ СРОКА НА ПРОГРАМА "ЧАША ТОПЛО МЛЯКО"    
НовиниВ учебните заведения в Добрич вчера имаше сериозни притеснения за това дали в началото на втория срок учениците от първи до четвърти клас ще продължават да получават закуска по програмата на социалното министерство "Чаша топло мляко".

Поводът бе, че срокът на сключените с доставчиците договори изтича в края на първия учебен срок. До обяд вчера нямаше яснота дали очакваната промяна и прехвърляне на програмата към земеделското министерство ще стане факт от началото на февруари или не. Родители споделиха, че в някои училища децата са били предупредени, че в понеделник може да нямат безплатна закуска, така че да си носят.
По обяд в регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Добрич бе получено указание от София, че Националната програма "Чаша топло мляко" ще продължи до 29 февруари по досегашния начин. Въз основа на това социалните дирекции по общини отново ще подпишат споразумения за съвместна дейност с училищата  и детските градини, съобщи директорът й Снежана Ванкова.
Очаква се до края на февруари подготвяните промени в реализацията на програмата да бъдат одобрени от Министерски съвет. 
Директорът на "Социални грижи" в Добрич Магдалена Миткова коментира за НДТ, че се извършват проверки всеки месец за това дали закуските и напитките, които се дават на децата, отговарят на изискванията. До момента нарушения не са констатирани, коментира тя. 
 


Сходни връзки

ВРЕМЕННО УДЪЛЖАВАТ СРОКА НА ПРОГРАМА "ЧАША ТОПЛО МЛЯКО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди