изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:43 EEST
ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В КАВАРНА ИМАТ ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ    
ОбразованиеКметството храни децата от предучилищна възраст и не ползва програмата на социалното министерство

Две детски градини в Каварна - "Здравец" и "Радост" вече имат професионални съдомиялни машини, съобщи за НДТ Десислава Якимова - началник отдел "Образование и младежки дейности" в морското кметство. "Имахме предписание от РИОКОЗ, според което трябваше да се извърши ремонт на стерилизаторите. След актуализацията на бюджета в края на миналата година се взе решение, че ще е по-целесъобразно направо да бъдат закупени две нови професионални машини" - каза още Д. Якимова. Кметството е заделило от бюджета си за целта 7 700 лв. С други 63 хил. лв. общината е закупила нови перални, центрофуги и сушилни, които се монтират в момента в трите забавачки в града.
Грижа и към малко по-големите малчугани проявява общината от началото на учебната година. "Всичките ни 6 предучилищни групи, които са в детските градини не получават закуски, осигурени по програмата на социалното министерство. Взе се решение още при старта на учебния процес, че общината ще осигурява закуски на децата, тъй като ние им предоставяме по-качествени закуски от тези, които се дават със средствата, отпуснати от социалното министерство" - каза още Якимова.
 


Сходни връзки

ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В КАВАРНА ИМАТ ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди