изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:59 EEST
Жена загина, 2-ма са ранени при взрив в София    
Ред и сигурностЖена загина, а друга жена и мъж са тежко ранени при експлозия в кв. Хаджи Димитър в столицата.

Инцидентът станал на ул. "Никола Петлешков" пред блок 95, който се намира до 42-ро помощно училище.
Двамата ранени са откарани в противошоковата зала на Института за спешна медицинско помощ "Пирогов", съобщиха от МВР, цитирани от БТА. Няма опасност са живота им. Мъжът е съпруг на загиналата.
Сигналът за инцидента е бил получен малко преди 17 часа. Очевидец е видял как две жени и мъж са спрели с кола и са започнали да изсипват нещо в шахтата. После избухнал взрив и капакът на шахтата буквално отнесъл главата на една от жените, съобщиха от полицията, цитирани от "Фокус".
Тримата са се връщали от панихида на мъжа на ранената. Все още не е установено какви вещества са изсипвани в шахтата.
На мястото на инцидента има екипи на полицията, Бърза помощ и ДОТИ. Районът е отцепен. dir.bg
 
Загиналата при инцидента жена е учителка по биология
01 февруари 2008 | 17:59 | Агенция "Фокус"
София. Загиналата при инцидента в столичния квартал "Хаджи Димитър" е Лидия Цекова, която е била учителка по биология в Първо училище. Ранената при взрива жена, която е откарана в "Пирогов" и е в кома, се казва Надежда Любенова. Пострадалият при инцидента мъж е съпруг на загиналата жена и се казва Георги Цеков. В момента се извършва операция на лицето му. Това съобщи на мястото на инцидента директорът на Столичната полиция комисар Румен Стоянов, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Очевидци са разказали, че тримата са слезли от кола, спряна близо до шахтата, и са започнали едновременно да изсипват различни вещества от буркани и бутилки в шахтата. Тримата са живели в квартала. Досега е установено, че става дума за силно летливи вещества. Румен Стоянов посочи, че се е образувала химична реакция заради едновременното изливане на веществата, както и за това, че в шахтата по принцип се отделят химически вещества.
Румен Стоянов обясни, че в случая шахтата е изиграла ролята на своеобразна цев. В момента в училището, в което е преподавала Лидия Цекова, се прави оглед и инвентаризация, за да се установи какви са веществата, които може би липсват оттам.
Очевидци разказват, че тримата са действали бързо.
Галина ГИРГИНОВА
 


Сходни връзки

Жена загина, 2-ма са ранени при взрив в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди