изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:22 EEST
ОТКРИХА РЕНОВИРАНОТО ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ В КАВАРНА    
ОбразованиеКметството вложи за ремонт на държавното училище 120 хил. лв. от общинския бюджет

В петък кметът на Каварна Цонко Цонев и началникът на Регионалния инспекторат по образование в Добрич Рина Иванова прерязаха лентата на ремонтираното помощно училище в Каварна "Любен Каравелов". Това съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Цялостната инвестиция, вложена за един месец в ремонт на държавното училище-интернат, възлиза на стойност 150 000 лева. От тях 120 000 лева са средствата, осигурени от общинския бюджет за ремонтиране на спалните помещения, баните и тоалетните. 7 000 лв. дари основаният в края на миналата година дамски клуб "Майчина грижа" - за закупуване на пералня и сушилня, а спонсори са закупили леглата на стойност 15 000 лв.
За да може училището да продължи да съществува и по предписание на РИОКОЗ, ремонтните работи са били задължителни. "Училището е държавно, но то е на наша територия и ние не можем да делим децата и учителите на държавни и общински. В него работят 55 учители от Каварна, а и част от децата са от нашата община - каза Ц. Цонев и допълни - обещах този ремонт и си спазих обещанието. Най-много ми хареса радостта, която днес виждаме в очите на децата. Това нещо няма цена. Те сами пренесоха леглата по стаите си, помогнаха при тяхното сглобяване. Но ние няма да спрем до дотук. Смятаме догодина да санираме сградата на училището, да я боядисаме, за да добие още по-приветлив външен вид." Легловата база ще бъде използвана и за настаняване на деца - гости на общината от побратимени градове и при реализирането на различни инициативи и проекти, поясниха още от кметството. През настоящата година в ПУИ "Л. Каравелов" се обучават и отглеждат 119 деца със специални образователни потребности.
 


Сходни връзки

ОТКРИХА РЕНОВИРАНОТО ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди