изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:57 EEST
НОВИ ЦЕНИ НА КАРТИТЕ ЗА ТРОЛЕЙ    
НовиниОт 1 февруари има нови цени на картите за тролейбусен транспорт, съобщи за НДТ управителят на общинското дружество Митко Митев.

За ученици и пенсионери картата от 16 лв. на месец вече струва 20 лв., а за работещите - 24 лв. за един месец, каза Митев. "Независимо от това, че има увеличение, всъщност излиза, че учениците и пенсионерите пътуват с билетче от 25 стотинки, като се пресметне" - поясни още управителят на транспортното дружество. Тримесечната карта вече струва 45 лв., а за възрастните хора над 70 години - картата е 14 лв., което прави билетче от 6 стотинки.
"Промяната в цените се налага от увеличението на цената на консумативите ни. Наскоро имахме за пореден път разход на средства за възстановяване на кабелна мрежа. По ул. "Тунджа" ни откраднаха 230-240 м кабел от контактната мрежа, а цената на 1 м меден кабел, франко Словакия, е 55 евро. Това не бе по силите ни и затова възстановихме с алуминиев проводник, като инвестирахме над 10 хил. лв." - разказа Митев. Със свои средства дружеството е успяло още в края на миналата година да ликвидира напълно дълга към "Е.он - България" в размер на 90 хил. лв., каза още Митев. Все още обаче продължава да стои открит дългът към НАП и НОИ - общо около 1 млн. лв. "Искрено се надявам тази година да успеем да се справим и с този проблем. Дружеството, с решение на ОбС, има обявени за продажба общо 32 дка терени, към които в последно време има инвеститорски интерес. Надявам се да успеем да ги продадем, за да покрием дълговете си" - каза още Митев. Управителят на фирмата добави още, че според него, не са много средствата, които общината заделя за тролейбусния транспорт, както и не е много и помощта за развитието на дружеството. "Вярно, че Варна е с други размери, но като пример мога да посоча, че общината, заедно с ОбС, разреши тегленето на кредит от колегите в размер на 1 млн. евро, с които те закупиха нови тролейбуси от Франция. Нещо таково, естествено не в такива размери, би могло да се направи и тук" - коментира Митев. Той допълни, че има уверението на кмета Детелина Николова и първия зам.-кмет Иван Колев, че в бюджета за настоящата година ще бъдат заложени повече средства за тролейбусния транспорт. В Добрич в момента има 30 тролея, които са в движение, докато в Плевен например, където билетчето е по-евтино от 80 стотинки, се движат 80 тролея, но общината заделя 1 млн. лв. за този транспорт, каза още управителят на фирмата.
 


Сходни връзки

НОВИ ЦЕНИ НА КАРТИТЕ ЗА ТРОЛЕЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.53 секунди