изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:22 EEST
Плановете за съкращения в „Арселор Митал” привлякоха Саркози в Гандранж    
По света
Париж, БНТ Ще се борим заедно, вие не сте сами. Това обеща френският президент Никола Саркози на среща с металурзи от предприятието “Арселор Митал” в Гандранж.


Часове след дискретната си сватба с Карла Бруни, държавният глава отново се впусна в активна дейност. Той посети фабриката, където работниците са обезпокоени от съкращенията, готвени от консорциума на Лакшми Митал.

Драстичните планове на Лакшми Митал за съкращения на металурзи привлякоха Никола Саркози в Гандранж. Братът на Прамод Митал обяви редуциране на 595 работни места от общо 1108. Или с други думи - 150 уволнени работници и над 400 изпратени в близките фабрики във Флоранж и в Люксембург.

Никола Саркози заяви, че неговата цел е друга - да остави заводите в страната отворени: “В света има липса на стомана. Или ще се споразумеем с господин Митал, или ще потърсим друг, който да купи завода”.

Освиркване по адрес на Лакшми Митал и аплодисменти за оратора последваха това изказване. Президентът обеща, че през следващите три месеца експерти от синдикатите ще следят дейността на завода. Той заяви, че ще посети и други металургични предприятия в страната, където има подобни проблеми.

Държавният глава скъси дистанцията с работниците, като се пошегува и със собствения си брак. Саркози отбеляза, че заводът в Гандранж е чудесно място за първи ден от сватбеното му пътешествие. Тази вечер френският държавен глава е на посещение в Румъния.
дир.бг
 


Сходни връзки

Плановете за съкращения в „Арселор Митал” привлякоха Саркози в Гандранж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.40 секунди