изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:51 EEST
РФИ: Израелските безпокойства за сигурността в страната се потвърдиха    
По света Ерусалим. От близо година в Израел не беше извършван самоубийствен атентат, но тази сутрин това се случи в търговски център в град Димона, в южната част на страната. Експлозията уби един израелски гражданин и рани тежко друг. Така се оправдаха израелските безпокойство относно сигурността в страната, коментира кореспондент на РФИ.


“Още преди десет дни израелските служби за сигурност започнаха да предупреждават за повишен риск от отвличането на израелски граждани в района на Синай, и за нападения на израелска територия. Отварянето на пролуки в стената между Египет и ивицата Газа подсили страховете на израелските служби за сигурност от най-лошото. Макар границата официално да е затворена от вчера, в продължение на 12 дни нямаше абсолютно никакъв контрол на границата и всякакви видове оръжия, муниции и експлозиви можеше да бъдат прехвърлени спокойно към ивицата Газа. Вчера шефът на Шин Бет дори предупреди правителството за появата в ивицата Газа на известен брой сложни и модерни оръжия като противотанкови и зенитни ракети, каквито обикновено не са разпространени в ивицата Газа. Арестите през последните дни от египетските сили за сигурност на палестинци от Газа, разполагащи с колани с експлозиви недалеч от израелско-египетската граница, сякаш потвърдиха израелските безпокойства и въпреки сътрудничеството от страна на Египет, израелските разузнавателни служби смятат, че много активисти са успели през последните седмици да се разпръснат и скрият в Синай, откъдето могат да планират атаките си.”  Агенция "Фокус"

СВЕТИТЕ МЕСТА ЗА ХРИСТИЯНИТЕ В ИЗРАЕЛ

 


Сходни връзки

РФИ: Израелските безпокойства за сигурността в страната се потвърдиха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди