изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:41 EET
Кметът на каварненското село Раковски предложи да кръсти улица на Нихат Кабил    
НовиниКаварна. Кметът на каварненското село Раковски Пламен Жиков е предложил на днешната среща на читалищните дейци в НДК да кръсти улица на името на министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил, съобщи кметът пред кореспондента на радио "Фокус" – Варна.

Жиков обясни мотивите си с това, че с този жест иска да привлече и други, които да защитават каузата на читалищната дейност, както това прави аграрният министър.
"Ако министър Кабил помогне да възстановим разрушената сграда на читалището, улицата, на която е разположено то, ще носи неговото име", обяви Жиков. Той уточни все пак, че преди това ще се консултира с юристи и ще внесе предложението в Общинския съвет в Каварна.
Пламен Жиков е избран на кметския пост с листата на Българска социалдемокрация, но не подчерта, че не членува в партията на Александър Томов. Кметът на Раковски е председател на читалищното настоятелство в селото и по думите му е дългогодишен самодеец в каварненския театър.
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Кметът на каварненското село Раковски предложи да кръсти улица на Нихат Кабил | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди