изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:34 EET
IAB ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТНО ФИНАНСИРАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНИ    
ЗемеделиеПроектно финансиране по Оперативна програма за развитие на селските райони представи вчерав рамките на ХІV международна борса за семена и посадъчен материал изпълнителният директор на клона на "Internatiоnal Acet Bank", клон Добрич Галина Митева.

 Тя посочи, че всяка държава има своя програма за насърчаване на селските райони. В Германия основният проблем, който е дефиниран, е липсата на места за продажба на местния продукт и отсъствие на диалога местен производител- краен потребител. Затова програмата насърчава продажбите на местни производители, като финансира проекти, насочени към решаването на точно този проблем.
Финансовата помощ, която може да се получи по проектите по тази програма у нас, е 1500 до 1 500 000 евро като участието на кандидата може да бъде само в парична форма. Не се финансира закупуване на оборудване, машини и съоръжения втора употреба, данъци, мита, вносни такси, с изключение на невъзстановим ДДС, лизинг. Размерът на безвъзмездната финансова  помощ е от 50 до 100%, в зависимост от вида на кандидата -  земеделски производители, предприятие, НПО, община, а също и от възрастта му. При плащанията на безвъзмездна помощ авансово се дават  до 20% от стойността на одобрената финансова помощ срещу банкова гаранция в полза на ДФ "Земеделие"- Разплащателна агенция в размер на 110% от стойността на авансовото плащане. Срокът на валидност на банковата гаранция покрива договорения срок на проекта, удължен с шест месеца.
Банката предлага на клиентите си възможност за ползване на кредит "Моята евросубсидия"  като кредитополучатели могат да са земеделски стопани, които могат да получават субсидии от ЕС, за да закупят семена, посадъчен материал, торове и други. Размерът на кредита е до 100 % от размера на евросубсидията.
 


Сходни връзки

IAB ПРЕДСТАВИ ПРОЕКТНО ФИНАНСИРАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИ СТОПАНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди