изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:54 EEST
КМЕТЪТ ЗАМИНАВА ЗА БРЮКСЕЛ    
НовиниЗа участие в последната за досегашната българска делегация пленарна сесия на Комитета на регионите заминава днес за Брюксел кметът на Добрич Детелина Николова. Заседанието ще се проведе на 6 и 7 февруари. Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще присъства на откриването на сесията.

Ще бъдат избрани нов председател и ново ръководство на Комитета на регионите. Предвидено е изказване на Гюнтер Ферхойген, член на Европейската комисия, комисар по предприятия и промишленост, на тема "Европейската мрежа за подкрепа на бизнеса и иновациите". Участниците в пленарната сесия ще приемат становища по няколко теми, като по-ефективна подкрепа за научноизследователската дейност и иновациите в регионите на ЕС, средносрочен преглед на стратегията за науките за живота и биотехнологиите, посрещане на предизвикателствата, свързани с недостига на вода и сушите в Европейския съюз.
 Ще бъде разгледана стратегия за Европа по отношение на здравословните проблеми, свързани с храненето, наднорменото тегло и затлъстяването. Ще се обсъждат още резолюция относно политическите приоритети за 2008-2010 г., за приноса на доброволчеството за социалното и икономическо сближаване. Ще бъде направен преглед на състоянието на общата селскостопанска политика. Председателят на НСОРБ и кмет на  Търговище Красимир Мирев ще представи нова инициатива за регионално сътрудничество "Черноморското взаимодействие".
 


Сходни връзки

КМЕТЪТ ЗАМИНАВА ЗА БРЮКСЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди