изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:55 EET
58,6 % РАЗКРИВАЕМОСТ ОТЧЕТЕ ОД "ПОЛИЦИЯ"    
Ред и сигурностВчера в Областна дирекция "Полиция" гр.Добрич се проведе анализ на дейността й за 2007 година. Присъстваха зам.-министъра на вътрешните работи Раиф Мустафа и главен комисар Веселин Петров - директор на Национална служба "Полиция".

Директорът на ОД "Полиция" комисар Ивелин Петров отчете изпълнението на основните задачи, по които се е работило в областната дирекция през изминалата година, съобщиха от пресслужбата на дирекцията. Те са изпълнение на изискванията на препоръките от мориторинговия доклад на Европейския съюз по глава 24 "Вътрешен ред и правосъдие"; осигуряване на правов ред и спокойствие в обществото; издигане имиджа на МВР, като противозащитна институция, която защитава правата и свободите на гражданите; утвърждаване превенцията като основен инструмент за противодействие на престъпността, с цел намаляване на престъпленията и осигуряване на добър обществен ред в област Добрич; активно противодействие срещу организираната престъпност; борба с корупцията и други.
 Комисар Петров е посочил, че през 2007 г. извършените престъпления на територията на Добричка област са 2679. Те са с 502 по-малко в сравнение с предходната година. През годината са разкрити 1570 престъпления, като процента на разкриваемост е 58,60%. През 2006 г. разкритите престъпления са били 1765, а разкриваемостта -  55,49%.
Основните насоки на работа за дирекцията в Добрич през 2008 г. са осигуряване на правов ред и спокойствие в обществото; повишаване ефективността и качеството на разследването от страна на дознателския апарат; продължаване на положителната тенденция към намаляване на конвенционалната престъпност; засилване на превантивната и административно-наказателната дейност по безопасността на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушителите и редица други.
Зам.-министър Раиф Мустафа е заявил, че "като цяло 2007 година е една успешна година за МВР. Това се дължи на факта, че всички служители на МВР, включително и Вие от ОД "Полиция" - Добрич  работихте усилено,  отговорно и сериозно". Той е изказал благодарност от името на министър Румен Петков. Споделил е, че е удовлетворен от това, че взаимодействието на ОД "Полиция" - Добрич е на много добро ниво със съдебната система и добави, че без добро взаимодействието между полицията и съдебните институции не биха се постигнали добри резултати в борбата с престъпността. Изказал е увереност, че това взаимодействие ще продължава и за в бъдеще. Р. Мустафа е уверил ръководния състав на ОД "Полиция" - Добрич, че през настоящата 2008 година ще продължи да се подобрява на материално-техническото осигуряване на личния състав на Министерството на вътрешните работи.
 


Сходни връзки

58,6 % РАЗКРИВАЕМОСТ ОТЧЕТЕ ОД "ПОЛИЦИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди