изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:18 EEST
ДОБРУДЖАНСКИТЕ ПЧЕЛАРИ ВЕЧЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПЧЕЛАРСТВО    
НовиниОт 30 януари за първи път в Разплащателната агенция започна приемане на проекти по "Националната програма за пчеларство". През първите дни немалко пчелари от Добричка област са посетили Разплащателната агенция, за да се запознаят с условията по програмата, съобщиха оттам.

 По нея в сектора се предвижда да бъдат отпуснати субсидии на стойност общо 11 149 000 млн. лв. за периода 2008 - 2010 г., половината от които ще бъдат възстановени от Европейския съюз. Одобреният финансов размер на програмата за 2008 г. е 3 555 000 лв. Крайният срок за кандидатстване изтича на 15 май тази година.
Документи за кандидатстване ще се приемат по няколко мерки. Те са "Борба срещу вароатозата" в сектор "Профилактични прегледи на пчелните семейства от пчелари - проверители" и сектор "Закупуване на препарати за борба срещу вароатозата". Отваря се мярка "Физико-химичен анализ на пчелния мед" и секторите "Анализ на физико-химичните характеристики на пчелния мед" и "Оборудване на лаборатории и за физико-химичен анализ на пчелния мед". Подпомагат се акредитирани лаборатории в системата на НВМС. Документи ще се приемат и по мярката за "Подновяване на пчелните кошери". Предвидено е подпомагане на лаборатории за закупуване на лабораторно оборудване, и консумативи.
Всички останали дейности, свързани с преработката на пчелен мед и пчелни продукти ще бъдат подпомагани по Програмата за развитие на селските райони..Основна цел на "Националната програма за пчеларство" е повишаване ефективността на производството, качеството и конкурентоспособността на българския пчелен мед и пчелни продукти, както и осигуряване на по-добра заетост и по-високи доходи на пчеларите.До 15 май 2008 г. желаещите да получат финансова помощ трябва да подадат молба за кандидатстване заедно с необходимите документи в областните разплащателни агенции. Един кандидат може да бъде подпомаган не повече от 1 път по една мярка в рамките на една година от изпълнението на програмата и не повече от 3 пъти в рамките на програмата, информират още от Разплащателната агенция.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНСКИТЕ ПЧЕЛАРИ ВЕЧЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ПЧЕЛАРСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди