изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:48 EEST
БАЩА ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ ОТВЛЕЧЕНИЯ СИ СИН    
ОбществоВъв вчерашна публикация на в. "Стандарт" се съобщава, че бащата на изчезналия през 1997 г. Съвестин - Тодор Деянов,  окончателно е осъдил държавата.

Върховният касационен съд е потвърдил решението на Софийския градски съд, с което Тодор Деянов осъди държавата, в лицето на Министерски съвет, да му плати 10 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди. Гражданското дело е за отказ за съдействие и помощ за дете в риск, за нежелание да бъде платен от държавата актуален портрет на сина му, изработен в САЩ, пише медията.
Съвестин изчезва през 1997 г. Баща му предприема всичко по силите си, за да намери сина си. Може би мнозина ще се сетят, че Тодор Деянов е бил и в Добрич, за да показва снимка на детето си. Според него, правителството на страната цели 8 години не е давало и пет пари за изчезването на сина му. Първоначалното решение на съда е от правителството да му бъде изплатено обезщетение от 5 лв. за неимуществени вреди. Адвокати на Деянов го съветват да обжалва и да увеличи сумата, като с парите да продължи издирването на детето си. През 2003 г. САЩ спонсорира изработването на компютърен портрет на момчето чрез програмата на ФБР за състаряване, но България дори не е съдействала за публикуване на снимката в европейски медии. "Сине, ако се случи нещо с мен..., ако не се видим, знай, че много, много те обичам и че нито за минутка не съм те предал. Прости ми, че не можах да бъда най-силния баща. Аз съм обикновен човек, а срещу мен бе цяла държава - твоята родина. Прости ми, сине. Прости ми" - пише Тодор Деянов на сайта на Българска антиклеветническа лига.
НДТ - по материали от интернет
 


Сходни връзки

БАЩА ОСЪДИ ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ ОТВЛЕЧЕНИЯ СИ СИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди