изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:04 EEST
СМЯНАТА НА ТЕМПЕРАТУРАТА УВЕЛИЧИЛА ПАЦИЕНТИТЕ В ПСИХОДИСПАНСЕРА    
ЗдравеПсихичните заболявания се влияят от смяната на сезоните и най-често се обострят през пролетта и есента, каза за НДТ управителят на психодиспансера в Добрич д-р Маргарита Новоселска.

Рязката смяна обаче и температурните разлики в последните дни са провокирали заболяванията. През изминалата седмица са се завишили заявките за приемане и лечение на пациенти, каза д-р Новоселска. "В момента целият капацитет на мъжкото ни отделение - 25 легла, е зает, а в женското за лечение са приети 15 пациентки" - каза д-р Новоселска. Тя сподели още, че за жалост, някои от болните с тежки психични разстройства могат да останат неизвестни за специалистите, защото е отпаднала задължителната им регистрация и воденето им на отчет от специалистите.
Под грижите на лекарите в диспансера през нощта срещу сряда е бил 22-годишният Коста Янков, който за трети пореден път вдигна на крак полиция, пожарна и лекари. Вчера той бе изписан. "Не можем да го задържим при нас за лечение, защото той е с водеща диагноза "личностно разстройство", което не се води психично заболяване" - каза д-р Новоселска. Тя допълни, че епилептичното му заболяване, което е мозъчно, крие риск наистина. "Възможно е да получи криза, докато се катери по върховете, но това няма да се дължи на психично заболяване. При него се проявява всъщност търсенето на вниманието на обществото" - каза специалистката.
 


Сходни връзки

СМЯНАТА НА ТЕМПЕРАТУРАТА УВЕЛИЧИЛА ПАЦИЕНТИТЕ В ПСИХОДИСПАНСЕРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди