изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:23 EEST
Ще бутат кабинета от неделя натам    
ПарламентКорупционната политика на управляващите ще е основният мотив на вота на недоверие към правителството.

Това съобщи пред журналисти Веселин Методиев от ДСБ след консултации между опозиционните политически сили в Народното събрание. В разговорите се включиха и независими депутати.
Идеята за вот на недоверие към кабинета бе лансирана от ДСБ заради скандала около фонд "Републиканска пътна инфраструктура".
До идния вторник всяка опозиционна парламентарна група трябва представи окончателни текстове за мотивите, които след това да бъдат съгласувани, обясни Методиев, цитиран от БТА. Тогава ще бъде уточнено и кой ще е вносителят на вота.
После в сряда сутринта ще започне събирането на подписите на депутатите, които подкрепят вота. Няма да дадем шанс на управляващите да отговорят на мотивите ни в неделя по телевизията след срещата на тройната коалиция. Така Методиев обясни защо те няма да бъдат внесени в деловодството на парламента до края на тази седмица.
Той уточни, че е на днешните консултации е имало и критики към варианта за вот, предложен от ДСБ, свързани с формулировката. Разбрахме се в началото изрично да е записано, че той ще е заради корупцията, а не по цялостната политика на кабинета, обясни Методиев. И добави, че е нужна допълнителна работа, за да се види по кои направления на структурните фондове и програми на ЕС има най-много неусвоени средства за миналата година.
В немалка степен част от опозиционните партии в парламента при гласуването на поредния вот на недоверие ще обслужват интереси на партии извън Народното събрание и това е глупаво, защото от предсрочни избори най-малко са заинтересовани от ДСБ, коментира премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев, предаде БГНЕС. Той определи вота като "малко дразнещ от морална гледна точка". Вот на недоверие се иска от ДСБ и ОДС, които бяха едно от най-корумпираните управления, а внасят вот на тема "Корупция" на сегашния кабинет, който има доста сериозна промяна в политиката, смята премиерът. Той призна, че не се е запознал с мотивите за вота, но акцентира и върху неговия политически елемент. Ще се опитат да тестват стабилността на управляващата коалиция, но мисля, че в този план няма да успеят, каза премиерът.
На 23 октомври 2007 г. Народното събрание отхвърли третия вот на недоверие към "кабинета Станишев" заради кризата в образованието. Другите два вота бяха за изразходването на средствата за наводненията и за здравеопазването.  dir.bg
 


Сходни връзки

Ще бутат кабинета от неделя натам | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди