изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:51 EEST
69 торнада за ден! Едно изсмука майка и бебе    
По света Най-малко 54 души са убити и над 150 - ранени вследствие на поредица гръмотевични бури и торнадо, връхлетели няколко южни щата на САЩ във вторник и сряда, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В окръга Съмнар, Тенеси, торнадо е всмукало от дома им 11-месечно бебе и майка му. Впоследствие те били намерени на земята, като детето бе оцеляло, но майката - загинала. В Тенеси торнадото е обхванало ивица с невижданата досега широчина от близо 650 километра.
В петък президентът на САЩ Джордж Буш ще посети щата, за да се запознае на място с пораженията от бедствието, съобщи говорителят на Белия дом Скот Станзъл.
В четири окръга на щата Арканзас близо 500 жилищни и други сгради са разрушени. Най-тежко са пострадали Тенеси (30 загинали), Арканзас, Кентъки, Мисисипи и Алабама. Над тези щати и по на север, над Индиана, са преминали общо 69 торнада, сочат непотвърдени данни на базирания в Нормън, Оклахома, Национален център за прогнозиране на торнадо.
Броят на смъртните случаи сега надвишава броят на загиналите в поредицата торнадо в Оклахома, Тексас и други щати през 1999 г., когато убитите бяха около 50, съобщи центърът. Всяка година в САЩ от торнадо загиват по около 70 човека, съобщава Ройтерс.


 


Сходни връзки

69 торнада за ден! Едно изсмука майка и бебе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди