изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:04 EEST
* ПО-ДОБРАТА АНКЕТА: ДА БЛЪСНЕШ ЧОВЕК И ДА ИЗБЯГАШ Е НЕЧОВЕШКА ПОСТЪПКА    
ОбществоПоредният пътен инцидент, при който шофьор блъска пешеходец и напуска местопрестъплението, стана вчера в Добрич.

*  ПО-ДОБРАТА АНКЕТА: ДА БЛЪСНЕШ ЧОВЕК И ДА ИЗБЯГАШ Е НЕЧОВЕШКА ПОСТЪПКА

Поредният пътен инцидент, при който шофьор блъска пешеходец и напуска местопрестъплението, стана вчера в Добрич. Според началника на "Пътна полиция-КАТ" Жулиян Минев, това е първият такъв случай от началото на годината. През 2007 г. шофьори са бягали от мястото на произшествието, без да окажат помощ на ранения, около 10 пъти. Всички водачи в последствие са установени от органите на реда.
Какво е мнението ви за шофьори , които блъскат пешеходци и бягат? - бе въпросът, който репортер на НДТ зададе на случайни добричлии. Ето какво отговориха те:

Виолета Димитрова - безработна: За съжаление напоследък доста често чуваме за такива случаи. Те са безкрайно неприятни. Трябва да намерим начин да намалят тези лоши прояви. Ние пешеходците също трябва да внимаваме - доста сме напрегнати, изнервени. Трябва да е по-голямо вниманието и на пешеходци, и на шофьори. Когато водачите са употребили алкохол, поведението им е неоправдано.
Жечка Иванова - работи в "Митница"-Добрич: Неприятна история. Първо шофьорите трябва много да внимават, защото могат да пресекат и деца, и болни хора. Когато бягат от мястото - това е просто недопустимо, не е човешка постъпка. Дори и да се случи нещо, първо те трябва да помогнат на пострадалия с каквото могат, а после да изчакат органите реда. Но понякога вината е и на пешеходците - не спазват правилата за движение, не пресичат на пешеходни пътеки, не спазват светофарите.
Божко Георгиев - пенсионер: Според мен, такова поведение се дължи на ниската култура на нашите млади хора, преди всичко. Просто липса на съзнание. Те като че ли в днешно време са изчерпани. Това е истината. Аз също съм водач и просто се страхувам - не съм толкова престарял, на 62 години съм, замислям се дали въобще да излизам на уличните платна с автомобила си. Защото се натъквам на жестока бруталност. Особено, като видят младите, че си по-възрастен.
Валентина Коева - чистач: Какво да ви кажа, не мога да оправдая такова поведение въобще. Ако помогнат да блъснатия, той ще има по-голям шанс. НДТ

 


Сходни връзки

* ПО-ДОБРАТА АНКЕТА: ДА БЛЪСНЕШ ЧОВЕК И ДА ИЗБЯГАШ Е НЕЧОВЕШКА ПОСТЪПКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди