изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:01 EEST
Без затвор, ако признаеш, че си продал гласа си    
ПарламентОтпада наказателната отговорност за купуване и продаване на гласове на избори, ако тези, които са участвали в подобно деяние, съобщят на органите на властта за престъплението.

Това решиха депутатите, като приеха окончателно промени в Наказателния кодекс. В сегашните разпоредби за престъплението е предвидено лишаване от свобода до една година или пробация.
Поправката беше внесена от Михаил Миков от Коалиция за България, защото на местните избори се оказа, че въпреки широко разпространената практика на купуване на гласове, престъплението беше трудно доказуемо, защото наказание носеха и тези, които продават вота си.
Наказателната отговорност отпада и за този, който предложи имотна облага на някой, за да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, ако доброволно съобщи за извършеното престъпление. За подобно деяние се предвиждаше затвор до три години или с пробация.
Според приетите промени този, който чрез използване на документ с невярно съдържание или на неистински или преправен документ получи без правно oснование чуждо движимо или недвижимо имущество с намерение да го присвои, се наказва с лишаване от свобода до осем години. dir.bg
 


Сходни връзки

Без затвор, ако признаеш, че си продал гласа си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди