изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:25 EET
НЕИМОВЕРЕН ИНТЕРЕС КЪМ "БЪЛГАРСКА АРХЕОЛОГИЯ'2007"    
ИсторияДо края на февруари Исторически музей - Каварна няма да получи откритите през миналото археологическо лято находки - диадема на древна принцеса на нос Калиакра от екипа на Бони Петрунова, тъй като намерените експонати са включени в националната изложба "Българска археология'2007", към която има огромен интерес в столицата.

Това съобщи директорката на музея в Каварна Дарина Мирчева.
В момента в музея продължава работата по проекта, който Каварна спечели заедно с Музей за национална история и археология - Констанца. Проектът е по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество, на стойност 34 000 евро. Проектът "Център за развитие на ефективни модели за културен туризъм регионите на Каварна и Констанца" има за цел стимулиране на туристическата активност, подобряване качеството на предлаганите туристически продукти и активна работа с туристическите агенции. Предвидено е в неговите рамки да се изработи интернет-страница и интерактивна карта на музея, както и да се изгради информационен офис за културен туризъм. Неговата продължителност е 11 месеца, той ще приключи през ноември тази година. Преди няколко дни бе проведено първото обучение, като сега се планират конкретните дейности, добави още Мирчева.
 


Сходни връзки

НЕИМОВЕРЕН ИНТЕРЕС КЪМ "БЪЛГАРСКА АРХЕОЛОГИЯ'2007" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди