изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:59 EEST
АНН: Косово ще обяви независимостта си на 17 февруари    
НовиниБелград. Едновременно няколко видни политически фигури заявиха, че Косово ще обяви независимост през следващата седмица, предаде АНН. Сръбският министър за Косово Слободан Самарджич даже назова точната дата – 17 февруари.

Министър Самарджич твърди, че правителството разполага с информация, че Прищина възнамерява „незаконно да обяви независимостта на Косово на 17 февруари, следващата неделя”, без да разкрива източникът на информацията.
Същевременно косовският премиер Хашим Тачи каза, че „датата е определена”. „Ние няма да оповестим датата, защото искаме да получим подкрепата на ЕС. Сто държави вече ни подкрепят, така че може да продължим напред. Мога да кажа, че тези почивни дни са последните, преди Косово да обяви независимост”, казва Тачи.

"Косово не се продава!", каза сръбският премиер Воислав Кощуница
09 февруари 2008 | 17:42 | Агенция "Фокус"
Белград. Европа под „силния натиск от страна на САЩ, в ситуацията със Сърбия, нарушава основния принцип на съществуването си.” Това каза сръбският премиер Воислав Кощуница, коментирайки намеренията на ЕС да изпрати своя гражданска мисия в Косово без решение на Съвета за сигурност на ООН, предаде електронното руско издание Вести.
По думите му, „не Сърбия е срещу Европа, а за съжаления самата Европа, въпреки принципите си, допусна политика от позицията на по-силния”. „Косово не се продава”, включително и за предложената от Брюксел цена – сключването на политическо споразумение с Белград, подчерта Кощуница.
Сръбският премиер потвърди позицията си , че подписвайки това споразумение, Белград същевременно ще „се подпише под независимостта на Косово”, което той никога няма да направи.
„Представителите на албанските сепаратисти във временните институции на властта, които Сърбия осъди за тероризъм, под покровителството на САЩ и ЕС се готвят да обявят независимост, Всичко трябва да знаят, че тази псевдодържава за Сърбия няма да съшществува, а Косово и Метохия завинаги ще останат сръбски. Косово не се продава, а Сърбия не приема никакви предложения за компенсации”, каза Воислав Кощуница.

 


Сходни връзки

АНН: Косово ще обяви независимостта си на 17 февруари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди