изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:42 EEST
ЕВРОКОМИСАРИ ПРОВЕРЯВАХА РВМС    
НовиниЕврокомисари от Агенцията за безопасност на храните и фуражите са били на проверка в Добричка област на 6 февруари. Тя е част от проверката, която те извършват в цялата страна. Вчера еврокомисарите бяха във Варна, а днес отпътуват от страната, съобщи за НДТ директорът на РВМС д-р Красимир Калинков. 


Те са посетили две предприятия от областта, които имат право да изнасят продукция за чужбина и отговарят на европейските изисквания за безопасност на храните. Проверката е била в месодобивно предприятие-кланица в село Сенокос и млекопреработвателната фирма "Сердика 90" в Добрич. Проверявана е по-скоро ветеринарно-медицинската служба - за това как си върши работата и въз основа на какво е одобрила предприятията за експорт. Проверявано е също дали имат разработен и внедрен проект по ХАСЪП за осигуряване на безопасност на храните.
Очаква се обобщеният доклад, в който ще бъдат включени оценките от проверките в цялата страна, да бъде готов не по-рано от месец. В РВМС се надяват резултатът от проверката в областта да е положителен.
До края на годината се очаква да има още 5-6 мисии на еврокомисари. Те ще бъдат във връзка със страничните животински продукти, ще се проверява функционирането на екарисажите, ще има проверка за мерките срещу болестта "луда крава" и др.
 


Сходни връзки

ЕВРОКОМИСАРИ ПРОВЕРЯВАХА РВМС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди