изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-01-18 @ 23:19 EET
Още две семейста от проект "Нашите деца" с положителен резултат    
Общество Месец след добрите новини за бременността на две от двойките, финансирани от проект "Нашите деца" на Фондация "Аристон С", станаха ясни и положителните резултати на още две от одобрените двойки по проекта. Така след успешни ин витро процедури четири от общо шестте финансирани семейства вече са в очакване да сбъднат своята неосъществена до момента мечта за дете.

В рамките на проекта "Нашите деца", стартирал като национална кампания на 1 юни 2007 г., Фондация "Аристон С" работи за интегрирането и подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Поради големият интерес фондацията ще продължи да приема формуляри за кандидатстване по втори етап от проекта до средата на месец февруари и одобрените кандидати ще станат ясни в началото на март. Постъпилите формуляри за кандидатстване до момента от Добрич са 25.  

Процедурите за първия етап от проекта бяха извършени в център за репродуктивно здраве "Надежда" с ръководител д-р Георги Стаменов. Фондация "Аристон С" вече е в контакт с нови партньори и клиники и се очаква лечението на част от следващите одобрени кандидати да бъде проведено в един от ин витро центровете на територията на град Варна.

В момента в България има всички условия за извършване на ин витро оплождане и подобни процедури се прилагат повече от 20 години. По данни изнасяни на конгреси, процентът успеваемост в нашите лаборатории е между 20% и 30%. За съпоставка в чужбина някъде говорят дори и за 60%, но е важно да се вземе под внимание за какви групи от стерилни двойки става въпрос. Доста често се случва пациентките да се селектират по възраст, патологии и т.н. и в зависимост от това процента може доста да варира.

След присъединяването ни в ЕС пред двойките с репродуктивни проблеми се откри възможност за извършване на подобни процедури и в съседни страни членки. Има пациенти, които не са успели тук и са забременели в чужбина. Не рядко срещани обаче са и обратните случаи. Факт е, че повечето лаборатории и ин витро центрове в Европа имат по-големи финансови възможности и съответно са по-напред в развитието си, но и подобно лечение в чужбина би струвало между 2 и 3 пъти по-скъпо.

В България цените са почти унифицирани и разликите между различните клиники са несъществени. Цената на процедурата е най-често около 3000 лв., като към нея следва да се прибавят и разходите за необходимите мидакементи, които в повечето случаи са колкото самата процедура. 

В рамките на проект "Нашите деца", Фондация "Аристон С" съдейства на семействата с индикации за ин витро оплождане и отговарящи на критериите за кандидатстване, поемайки изцяло и безвъзмездно финансирането на одобрените двойки.

 


Сходни връзки

Още две семейста от проект "Нашите деца" с положителен резултат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди