изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:00 EEST
ПОВЕЧЕ ОТ ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА В ДОМОВЕ В ДОБРИЧ ИМАТ РОДИТЕЛИ    
НовиниВ проекта за нов семеен кодекс ще бъде записано, че ако до една година родителите не си потърсят оставеното в дом дете, то ще бъде давано за осиновяване.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова на кръгла маса по проблемите на децата в неравностойно положение. Според Масларова, едва 4 процента от децата, настанени в домове са пълни сираци. Останалите 96 на сто имат родители, но тези родители са забравили, че имат деца.
Идеята е много добра, дано да се реализира успешно, защото сега децата остават за много дълъг период в домовете, коментира пред НДТ началникът на отдела "Закрила на детето" в Добрич Иванка Титова.
Работещи в сферата на социалните домове споделиха, че и в Добрич голяма част от изоставените деца имат родители. Но е много трудно да се отнемат родителските права на майките. Много често те давали адреси, на които никога не са живели, и заминавали в чужбина да заработват. Заетите в сферата обаче смятат, че най-добрият вариант ще бъде веднъж оставили в дом детето си, родителите да нямат право да си го вземат. Наблюденията им сочат, че са единици случаите, в които те пожелават да си го вземат от дома, където вече са го оставили. От друга страна стоял проблемът, че масово кандидат-осиновителите предпочитат да вземат бебенце на няколко месеца. Така че, ако се изчаква една година, за да стане видно дали майката отново ще пожелае детето си, част от желаещите да осиновят дете, може да се откажат.
 


Сходни връзки

ПОВЕЧЕ ОТ ИЗОСТАВЕНИТЕ ДЕЦА В ДОМОВЕ В ДОБРИЧ ИМАТ РОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди