изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:17 EEST
ХАОС В НАП, ИЗРЯДНИ ФИРМИ СЕ ОКАЗВАТ ДЛЪЖНИЦИ    
НовиниРаботещи с изненада установяват, че им липсват осигуровки

В последните седмица-две невероятен хаос е настанал в НАП - Добрич, казаха за НДТ. Счетоводители на фирми се жалваха, че работодатели им вдигали скандали, след като те самите имали такива със служители на фирмите си, посетили лекар и установили, че са без осигуровки. Първият случай бил с човек, който сам се осигурява, като за целта ползвал услугите на счетоводител. Човекът останал крайно изненадан, след като отишъл на лекар и му заявили, че няма внесени осигуровки и трябва да плати прегледа си. Такъв бил случаят и на друг счетоводител, който пък бил "накълцан" по телефона от работодател заради невнесени осигуровки на работниците му, които също "лъснали" при посещение в лекарски кабинет от служител на фирмата. Справките на счетоводителите показали, че грешката "не е в техния компютър". Оказало се, че проблемът е в НАП, където имали проблем със софтуера и така части от базата данни при прехвърлянето от НОИ към НАП са потънали някъде. При такава ситуация се налага лично ходене в НАП, обикаляне от врата на врата по счетоводствата на агенцията по приходите, за да се сдобиете с документ, че сте с непрекъснат осигурителен стаж или фирмата няма данъчни и осигурителни тежести. Въпросът обаче е какво прави ръководството на НАП - Добрич, и кой ще поеме загубите на тези фирми, които имат нужда от спешни документи, че нямат задължения към държавата или пък, не дай Боже, ако на човек му се наложи да влезе по спешност в болница.
 


Сходни връзки

ХАОС В НАП, ИЗРЯДНИ ФИРМИ СЕ ОКАЗВАТ ДЛЪЖНИЦИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ХАОС В НАП, ИЗРЯДНИ ФИРМИ СЕ ОКАЗВАТ ДЛЪЖНИЦИ
Автор: Anonymous да 2008-02-12 @ 22:58 EET

Бирниците не спряха да ни съдират кожите !!!!    Сега искат и да ни убият, лишавайки ни от медецинска помощ - кой ще ви хране тогава бе мизерници нещастни / дано изпукате всички в най- страшни мъки / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди