изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:24 EEST
България е страна-партньор на най-значимото туристическо събитие в Централна Европа    
ТуризъмБългария е страна-партньор на най-значимото туристическо изложение в Централна Европа. Българската делегация за изложението се води от заместник-председателя на ДАТ Станислав Новаков

 

България е страна-партньор на най-значимото туристическо събитие в Централна Европа за имиджово представяне на дестинации - Holiday World, Прага, което ще се проведе в периода 14-17 февруари.  

Миналата година на Holiday World участваха 702 изложители от 47 държави, като общият брой на изложители, посетители и медии надхвърли 30 000 души. Тогава страната ни участва с информационен щанд на площ от 63 кв.м.

Тази година 10-тото поред участие на България е като страна-партньор. Затова и щандът на страната ни ще е на площ от 146 кв.м. Като страна-партньор България ще бъде във фокуса на вниманието на изложението. Логото на България ще бъде върху баджовете на всички изложители. То ще бъде включено и във всички рекламни материали от страна на изложението. Логото ще присъства на 300 билборда, които рекламират изложението в продължение на 1 месец в столицата и големите градове на Чехия. То ще присъства и на 200 плаката, рекламиращи изложението в пражкото метро в продължение на 1 месец. Реклама на изложението ще има и по трамваите в Прага – това са 100 банера, на които също ще фигурира и българското туристическо лого в продължение на две седмици. В рекламните радиоспотове и репортажи за изложението по радиостанциите вече се споменава страната ни като почетен гост.

Българската делегация за изложението се води от заместник-председателя на ДАТ Станислав Новаков, който ще участва на официалното откриване на форума. Програмата на Станислав Новаков включва и срещи с туроператори, както и с ръководители на чешката туристическа администрация. На 14.02.08 от 13 часа заместник-председателят на ДАТ ще даде пресконференция.

По време на изложението танцьори в български народни носии ще раздават на посетителите рекламни материали за България, а в последните два дни на изложението, които са отворени за масова публика, Ансамбъл “Българе” ще направи серия от фолклори изпълнения. Подготвената от ДАТ ежедневна програма за дните на изложението включва и дегустация на български храни и напитки, мултимедийно щоу, излъчване на рекламни филми за България, акценти от тракийски боди арт – рисуване върху китката на посетителите на тракийски символи. Ангажиран е сомелиер с чешки език, който да представя вината и да запознава гостите с характеристиките им.

            В специално изградена витрина на щанда ще бъде изложено копие на Панагюрското златно съкровище.

            Чехия е целеви пазар за България като през последните години се наблюдава тенденция на нарастване на търсенето и ръст в броя на туристите. През 2006 г. България е посетена от 123 499 чешки туристи. През първите девет месеца на 2007 г. чешките туристи в България са 149 826, а реализираният ръст спрямо същия период на предишната година е 26.4%.

По показателя пътувания на чешки туристи с цел морски почивки, България е сред 5-те предпочитани дестинации след Хърватска, Италия, Испания, Гърция. Традиционно най-посещаваната дестинация е Хърватска /около ¼ от общия брой пътувания в чужбина с цел туризъм/.

През последните 5 години България възвръща позициите си на чешкия пазар. През 2003 г. България заема 10 място в класацията на водещите дестинация с 78 392 чешки туристи /62 % ръст спрямо 2002 г./. През 2004 г. България е хит за летния сезон на чешкия пазар, като бележи най-голям ръст - над 30%, сред 10-те топ дестинации (общия брой на туристите е 102 045).

Предпочитанията на чешките туристи са към морските ваканции, еко-туризма,

културно-познавателни обиколки  и ски-туризъм. Туроператорите освен от летни почивки започват да се интересуват и от предлагане във вътрешността на страната – културно-познавателни обиколки, ски, балнео и еко туризъм.

Над 20 чешки туроператора предлагат България /Cedok, Fischer, Alexandria,

BulgariaTour, Wicomt, Parkam Holidays, SteFanny, Firo Tour, Exim Tours,  Tatra tour, СК Bulgaria, Air Travel Service, RETOUR, Mile, Nean Tour, Adventura, Axia, Vedita, Kovotour Plus, CD Travel, Blue Style, Invia.Cz, Inex/Kovotour Plus, Invia.Cz и др.

ДАТ

 


Сходни връзки

България е страна-партньор на най-значимото туристическо събитие в Централна Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди