изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-02 @ 14:59 EET
УТВЪРДИХА ФОРМУЛАТА ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПАРИТЕ В УЧИЛИЩАТА    
Образование Вчера работната група от директорите на общински училища е утвърдила  формулата, по която ще се финансират през тази година,съобщи за НДТ началникът на дирекция "Образование" Нейчо Нейчев. Общата сума за общинските училища в Добрич, която се дават от държавния бюджет според определените стандарти за издръжка на учениците, е 10 348 565 лева.

 От тях, според Закона за държавния бюджет и другите нормативни документи, се гарантира, че 80 на сто задължително се предоставят. От останалите 20 на сто между училищата се преразпределят 17 процента. 3 процента или 304 999 лева остават като резерв за училищата. Така за преразпределяне са 2 033 372 лева. Това ще става по пет критерия.  Те са отопляема площ, етапност на образованието /начален, прогимназиален и гимназиален курс/, сменност /1, 2 или 3/, допълнително финансиране в рамките на 3 %, и коригиращ коефициент за деца от болнични паралелки. За подпомагане финансирането на петте училища с най-малко ученици ще се редуцират средствата на по-големите училища. Оказва се, че в Добрич най-голямо е СОУ "П. Р. Славейков" с 1007 деца. От учебните заведения с 850-1000 деца корекцията на средствата ще е между 4 и 6 хиляди лева, от тези с 500-700 деца - 2-3 хиляди лева. Най-голяма ще е корекцията на сумата за СОУ "Св. Кл. Охридски", тъй като държавата отпуска по-голяма издръжка за учениците от училища по изкуствата. Формулата за разпределение вчера е била одобрена от кмета Детелина Николова и училищата вече подготвят бюджетите си, каза Н. Нейчев. 
 


Сходни връзки

УТВЪРДИХА ФОРМУЛАТА ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПАРИТЕ В УЧИЛИЩАТА | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УТВЪРДИХА ФОРМУЛАТА ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПАРИТЕ В УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2008-02-14 @ 15:52 EET

Липса на воля, за провеждане на непопулярни, наложителни  закривания. Навремето, селско училище с 200 деца се смяташе за маломерно!??! Сега, в града има няколко учебни заведения с деца между 120 и 160!!! Които горят поотделно гориво за стотици хиляди левове, през зимата! Не могат ли две, че и три училища да се съберат в една сграда??? И спестените пари да се вложат на едно место - за качествено образование, което се финансира спокойно..... Как няма да сме бедни..............

УТВЪРДИХА ФОРМУЛАТА ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПАРИТЕ В УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2008-02-15 @ 07:17 EET

До кога "Климент" и "Славейков" ще се протектират от общината?Стига вече, че стана жалко....

УТВЪРДИХА ФОРМУЛАТА ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПАРИТЕ В УЧИЛИЩАТА
Автор: Anonymous да 2008-02-15 @ 13:47 EET
Редно е сега СОУ " Климент Охридски" да помага на другите училища. Толкова години те издържаха индивидуалното обучевие на паралелките по музика.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди