изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:03 EEST
ПРЕКРАТИХА ДЕЛОТО СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗА НЕПРОХОДИМИТЕ УЛИЦИ, СНЕГЪТ СЕ СТОПИЛ    
Ред и сигурностДобричкият административен съд прекрати делото на адвокат Юрий Митев, в което той настоява общината да преустанови бездействието си и да изпълни задължението си относно снегоизвозването и сметопочивстването от улиците.

Магистратите прекратиха производството поради липса на правен интерес. Съдът прецени, че снегът вече се е разтопил, а контейнерите със смет са почистени. Именно заради това няма как да бъде разпоредено на кметството да извърши нещо, което вече е направено.

Искът на Юрий Митев бе заведен по повод непроходимите улици от снежни преспи заради падналия в началото на годината сняг. В писмено становище до съда, местната власт посочва, че към настоящия момент всички улици, булеварди и тротоари са чисти и достъпни за гражданите. Затова общината твърди, че няма правен интерес да се води такова дело.

“Месец, след като съм подал иска мога да кажа, че общината още не си е свършила работата по снегопочистването и сметоизвозването. Готов съм да покажа поне 30 микросметища в града. Има свидетели, които могат да дадат показания, че кметството не си е свършило работата по време на снежното бедствие. През януари местните медии подробно отразиха кризата в Добрич относно снегоизвозването и сметопочивстването. Не знам как съда прецени, че общината си е свършила работата. Като човек, който си праща данъците на общината искам тя да си свърши работата, а не Господ да стопи снега. Не е нужно от Брюксел да дойдат да ни четат лекции или ние да ходим там. Нужно е само да отворим очите си, защото както виждате не виждаме очевадното”, заяви Митев и посочи купчини със сняг на улицата. След съдебното заседание той заведе журналисти на площад Тракийски”, където им показа купчина със сняг и смет. На купчина лед представители на медиите се натъкнаха и на центъра на града пред хотел “България”, където слънцето още не бе свършило работата на кметството.

Адвокат Юрий Митев заяви, че ще оспорва решението на магистратите, което може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Върховния административен съд. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕКРАТИХА ДЕЛОТО СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗА НЕПРОХОДИМИТЕ УЛИЦИ, СНЕГЪТ СЕ СТОПИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди