изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:50 EET
”Убили” Даяна със светлинен пистолет?    
По света Принцеса Даяна е била убита от спецслужбите с помощта на специален светлинен пистолет, който е заслепил шофьора й Анри Пол.

Тази версия изложи бившият служител на британското разузнаване МИ-6 Ричард Томлинсън, цитиран от в. “Телеграф”, пише БГНЕС.
Томлинсън, който проучил материалите по делото за смъртта на принцесата, обърнал внимание, че свидетели говорят за припламване на светлина, която видели миг, преди колата на Даяна да се удари в колоната в тунела.
Във връзка с това бившият агент припомня таен план, с който се е запознал през 1992 г., когато все още е бил действащ служител на МИ-6. Ставало дума за план за ликвидирането на сръбския лидер Слободан Mилошевич. Било е планирано убийството да бъде представено като катастрофа, като разузнавачите са искали да насочат към автомобила на президента т. нар. стробоскопичен пистолет – мощен източник на светлина, който да заслепи шофьора и да стане катастрофа. Според Томлинсън обстоятелствата около смъртта на Даяна са доста сходни, още повече, че според някои информации шофьорът Анри Пол е бил таен офицер от френското разузнаване, сътрудничил на Великобритания.
В дадени в сряда показания неназован агент на МИ-6 потвърдил, че е изготвил подобен сценарий за ликвидиране на лидер от Балканите, обвиняван в геноцид, но не на Милошевич, пише пък в. "Дейли мейл".
Делото за смъртта на лейди Ди продължава. Досега са похарчени над 12 милиона долара за следствените действия. Катастрофата, в която тя и приятелят й Доди ал Файед загинаха, стана на 31 август 1997 година.
Миналата година Европейският съд по правата на човека в Страсбург отхвърли като неоснователен иска на Мохамед ал Файед, срещу Франция заради смъртта на сина му Доди. dir.bg
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

”Убили” Даяна със светлинен пистолет? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди