изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:04 EEST
Полицията се качи на червено    
Ред и сигурностПолицията вече има по-голям шанс да лови бандитите.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков връчи ключовете на 100 леки автомобила "Oпел Астра" и 90 джипа "Лада Нива" за Столична дирекция „Полиция”, жандармерията и пожарната. С този акт ние практически вадим от употреба в МВР много голяма маса автомобили, които са неадекватни, и които ни създават повече проблеми, отколкото добри условия за работа на нашите служители, каза Петков на церемонията по освещаване на колите. Повечето коли в автопарка на МВР са стари лади. Много пъти висши полицаи са се оплаквали, че трошките им пречат да си вършат работата. В края на миналата година наркодилъри в столичния кв. Надежда успяха да се изплъзнат на полицаите с беемвето си (вж. линка долу).
До края на март МВР ще получи общо 1000 леки автомобила и още 140 коли с висока проходимост, които ще бъдат разпределени в областните дирекции на полицията в цялата страна. Инвестицията за 22 млн. лв. е от отпуснатите за ведомството средства от бюджетния излишък за 2007 г.
Това е най-голямата инвестиция от моторни превозни средства за министерството, която е правена в цялата му история, обяви Петков, цитиран от БТА. Според него правителството е осигурило тези средства с ясното съзнание за големите очаквания, които има обществото към работата на служителите на МВР. В знак на благодарност и признателност към Светия синод, МВР дари на църквата лек автомобил и джип, съобщи "Фокус".
Единствената институция, в която всички служители имат принос за приемането на България в ЕС, е МВР, каза междувременно Румен Петков. dir.bg
 


Сходни връзки

Полицията се качи на червено | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди