изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:38 EEST
ПЛОЩИТЕ НА БОРСАТА ЗА СЕМЕНА СЕ ОКАЗАЛИ ДЕФИЦИТНИ    
НовиниСъс сключени сделки за семена за пролетници, зеленчуци, торове и земеделска техника завърши ХІV международно изложение "Борса за семена и посадъчен материал"

Много от фирмите, които участваха в тазгодишното, 14-о по ред международно изложение "Борса за семена и посадъчен материал", са си отишли от Добрич със сключили сделки. Има договорености за семена за пролетни култури, за зеленчуци, торове, а също и за земеделска техника - както малогабаритна, така и за трактори, плугове и други земеделски машини. Само фактът, че голяма част от фирмите всяка година са тук, е красноречив за успеха на изложението, каза за НДТ след края на борсата изпълнителният директор на "Добрички панаир" Екатерина Димова. Според нея, изложението вече е заело своето място в календара на агро-форумите. Но развитието му зависи от възможността да се осигурят площи, според потребностите на фирмите-изложители. Оказало се, че площта на спортен комплекс "Простор" е недостатъчна. Хората очакват да им предлагаме по-добри условия, каза Е. Димова. И добави, че все повече изложители искат да наемат големи щандове. Тази година най-големите са били от 25 кв. м, но е имало и желаещи да получат цели островчета от 40 кв. м. Проблемът е, че фирмите искат площите им да са в централна част, а там пространството е ограничено. Затова, според Е. Димова, е наложително "Добрички панаир" да разполага със собствена база. Тя обясни, че вече има издадена строителна виза за изграждане на изложбен комплекс на терена, предоставен от общината. За да започне изграждането му обаче, трябва да приключат съдебните дела относно тези решения. В момента се изчаква решение от втората инстанция - Апелативен съд. Следващата проява, която ще организира тази година "Добрички панаир" АД, е "Пчеломания". Изложението ще се проведе през първата седмица на април.
 


Сходни връзки

ПЛОЩИТЕ НА БОРСАТА ЗА СЕМЕНА СЕ ОКАЗАЛИ ДЕФИЦИТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди