изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:23 EEST
НЯКОЛКО МОЛ-А В ДОБРИЧ СА В ПРОЕКТ    
НовиниВече е завършила промяната в статута на земята за терена, на който огромен маркет ще изгражда австрийската компания "Кубус"

 

Вече има заявени от инвеститори няколко намерения за промяна на статута на земеделска земя, която впоследствие да се използва за изграждане на МОЛ-ове или крупни търговски обекти, научи НДТ от главния архитект на Добрич Боряна Станчева. Тя каза, че въпросните терени са позиционирани на две основни места. Едната част ще са на разклона по пътя за Албена след Mr. Bricolage, и по пътя за Варна. Засега предимно са водени разговори с потенциалните инвеститори. Не са представени конкретни проекти в общината.
Приключила е процедурата по промяна на статута на около 40 декара земеделска земя, където инвеститор се предвижда да бъде  австрийската компания "Кубус". Тя има намерение да изгради шопинг център в Добрич. Групата "Кубус" е създадена през 1993 г. във Виена. Занимава се с проектантска дейност и е реализирала много обекти в Източна Европа в областта на търговските центрове, жилищно и болнично строителство. Компанията има опит в Унгария, Словакия и Хърватия. Във фирмата работят 80 архитекта. През лятото на миналата година компанията заяви, че има намерение да изгради голям търговски и развлекателен център в Русе, в който да инвестира 150-160 милиона евро, както и да построи 75 -метрова офис сграда в София, в която ще вложи 55 млн. евро.
След магазина на  Mr. Bricolage също се предвижда да бъдат издигнати поне два търговски центъра. Там имало закупен терен и от "Доверие Капитал". Компанията за търговия с подови настилки пък ще изгражда крупен комплекс срещу "Технополис". Очаква се на околовръстния път на Добрич да се издигне и голям магазин на "Зора". Кога в Добрич ще бъде издигнат първият МОЛ ще стане ясно в зависимост от времето за промяна на статута на земите, което варира от половин до една година, както и от бързината на строителството. НДТ научи, че има и закупени терени, за които след промяна на статута на земята ще се търсят инвеститори

 


Сходни връзки

НЯКОЛКО МОЛ-А В ДОБРИЧ СА В ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.10 секунди