изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:42 EET
СТАРТИРА ENTERPRISE EUROPE NETWORK    
НовиниНа 7 февруари паралелно в София и Брюксел стартира най-голямата в Европа информационно-консултантска мрежа - Enterprise Europe Network (ЕЕN). В България тя обединява дейността на осемте Евро Инфо Центрове и досегашния Европейски иновационен център - България.

Търговско-промишлена палата Добрич е една от организациите-домакин на новата мрежа, основен принцип на която е прилагането на подхода "No wrong door", чиято цел е да подобри достъпа на услугите за малки и средни предприятия, съобщи Таня Гичева експерт в ТПП и ръководител на центъра досегашния ЕИЦ. Тя добави, че мрежата е нов инструмент на Европейската комисия, осигуряващ интегрирани услуги в помощ на бизнеса и иновациите за малките и средни предприятия в Европа.
Новата мрежа включва над 600 организации и около 4000 опитни професионалисти от 40 държави. Мрежата ще предоставя консултации на МСП и ще проучва тяхната позиция по отношение политиките на Съюза.
Таня Гичева информира, че центърът в Добрич ще предоставя разнообразни услуги като информация относно функционирането и възможностите на Вътрешния пазар на стоки и услуги, вкл. препращане към актуални търгове, популяризиране на инициативите, политиките и програмите на ЕС, които имат отношение към МСП, както и на процедурите за кандидатстване. Той ще осъществява обратна връзка за измерване влиянието на съществуващите политики, свързани с МСП. Ще се занимава с проучване мнението на бизнеса, свързано с въвеждането на нови политики. Ще подпомага малките и средни предприятия в намирането на партньори от частния и публичния сектор. Ще организира кооперационни борси за технологичен трансфер и ноу-хау между иновационни предприятия. Ще подпомага МСП в подготовката и координацията на предложения за кандидатстване по 7-ма рамкова програма.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА ENTERPRISE EUROPE NETWORK | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди