изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:56 EEST
Касапница в чикагски университет    
По света Мъж превърна университетска лекция в масово убийство. За момента се съобщава за шестима загинали, включително и нападателят, и 18 ранени, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Въоръжен с пушка и два пистолета той хладнокръвно излязъл иззад завесата в пълната с над 100 студенти зала минути преди края на лекция по география в Северния университет на Илинойс, заявиха свидетели и представители на властите.
„Всичко е започнало и приключило само за няколко секунди“, заяви началникът на университетската охрана Доналд Грейди. „За сега мотивът не е ясен“, добави той.
Губернаторът на Илинойс Род Благоевич обяви извънредно положение в щата, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Полицейският началник в град Декалб, където се намира университетът, заяви, че нападателят не е студент в него, но не разкри самоличността му. В момента тече разследване.
Сайтът Eurochicago.com се свърза с един от българските студенти в университета Васил Давидов. Той разказа, че до 14:30 ч. местно време е бил в библиотеката, но след това си е тръгнал понеже работи вечер. Научил за случилото се от съобщенията по радиото. Притеснява се, че няма възможност да се свърже с родителите си в България и да им обясни, че всичко при него е наред. Знае, че в университета учи поне още една българка студентка, но няма информация за нея.
dir.bg
 


Сходни връзки

Касапница в чикагски университет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди