изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:10 EEST
Цонко Цонев: Докато съм кмет, болницата в Каварна няма да бъде приватизирана    
Здраве Каварна. В близките 4 години, в които аз съм кмет, няма да се приватизира общинската болница в Каварна. Това заяви пред Агенция “Фокус” кметът на общината Цонко Цонев по повод отменената от парламента забрана за приватизация на болници.

Цонев обясни, че болницата в Каварна е единствена в общината и обслужва и Шабла. Кметът бе категоричен, че няма гаранция, че при евентуална приватизация болницата ще продължи да функционира. Според Цонев едва 5% - 10% от досега сключените приватизационни сделки се спазват. По думите на кмета на Каварна записаното в закона, че в рамките на 15 години приватизираните болници трябва да продължат да изпълняват лечебна дейност, не е гаранция, че това ще се случи. “Такова записване няма никаква гаранция. За съжаление над 90% от поетите приватизационни ангажименти до момента не са спазени. Това ме притеснява най-много, защото в България няма контрол на приватизационните сделки. След като се сключат, не се осъществява никакъв контрол”, коментира Цонев. “Този текст за мен е мъртво роден. Той няма да се спазва. За мен това е най-опасният текст и е записан за успокоение на съвестта на народните представители, но няма да има никакъв ефект от него. Затова ние няма да продаваме, защото няма никаква гаранция, че който купи болницата, тя ще се запази за 15 години”, каза още кметът. Той добави, че купувачът, може да открие търговски обект в част от нея и пак да твърди, че е запазил дейността.
“В България до момента няма органи, които да контролират изпълнението на приватизационните договори. Този текст е една пародия и няма да се спазва въобще. Затова препоръчвам на колегите си да не правят никаква приватизация на болници”, каза още Цонко Цонев.
Община Каварна за тази година ще отдели 700 000 лева за здравеопазване. “Здравната каса за пореден път тази година е подала заявка за намаление на бюджета на нашата болница с 200 000 лева, въпреки уверенията на министър Гайдарски, че няма да има намаления. За съжаление Здравната каса всяка година намалява средствата, отделяни за нея”, коментира кметът.
За 4 години от общината са финансирали дейностите на болницата с 2, 4 млн. лв. и 3,2 млн. лв. са инвестирани в апаратура и ремонти.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Докато съм кмет, болницата в Каварна няма да бъде приватизирана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди