изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:01 EET
Гърция побеля, Акрополът е затрупан    
Времето
В гръцката столица Атина за първи път за последните години вали сняг, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


Снеговалежът започна в събота следобед и тънка снежна покривка вече затрупа Акропола, покривите на къщите и автомобилите, дърветата и палмите в града. Това е доста екзотична гледка за гръцките столичани, сред които се разпространява максимата: "В Атина сняг изобщо не вали".
Застудяването в столицата стана доста внезапно. В петък температурите бяха 16 градуса, а в събота и днес те вече паднаха между минус един и 2 градуса по Целзий.
Движението по улиците на атинските предградия е затруднено заради снега. Лошото време и силните ветрове не позволиха и на корабите да потеглят от Пирея, допълва ДПА. Суровата зима изненада и Северна Гърция. В градовете Флорина, Козани и Кастория температурите са от порядъка минус 11 градуса, а в Янина - минус 10 градуса. Сняг вали и на остров Евиa, в Егейско море, където 3 села са изолирани от света заради голямата снежна покривка.
Снеговалежите и навяванията, както и заледяванията нарушиха трафика по главната магистрала Атина-Ламия. Снегорини обаче започнаха да разчистват пътните платна. В Северна Гърция автомобилите и камионите могат да се движат само с вериги и без ремаркета. Сняг вали дори в части на полуостров Пелопонес, където движението без вериги също е затруднено, както и на средиземноморския остров Крит, съобщава ДПА.  dir.bg
 


Сходни връзки

Гърция побеля, Акрополът е затрупан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди