изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:49 EET
Русия осъди обявяването на независимост на Косово    
По света САЩ поздравиха косовското правителство за обявяването на независимостта

Русия осъжда обявяването на независимост на Косово и напълно подкрепя справедливите искания на Сърбия за възстановяване на териториалната й цялост, заяви руското външно министерство. Декларацията за независимост създава опасност от ескалация на етническото насилите и от нови конфликти на Балканите, посочи руското външно министерство.

Албания приветства независимостта на Косово, като премиерът Сали Бериша подчерта, че 17 февруари ще остане в историята като денят на косовското "възраждане".

Великобритания нарече обявяването на независимостта на Косово "важно събитие", но правителството ще излезе с пълно изявление по въпроса след срещата на външните министри от ЕС в Брюксел утре.

Съединените щати отбелязаха провъзгласяването на Косово за независима държава като поздравиха косовското правителство за решимостта му да изпълнява препоръките на ООН и да защитава етническите малцинства.

Ройтерс/bnr.bg
 


Сходни връзки

Русия осъди обявяването на независимост на Косово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди