изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:43 EEST
НАТО се намеси при сблъсъци в северно Косово    
По света
Силите на НАТО в Косово КФОР съобщиха, че „за първи път“ от обявяването на независимостта на територията са се намесили, след като гневни сърби нападнали два пропускателни пункта между Косово и Сърбия.


„По време на демонстрации на недоволство от страна на сърбите, те изгориха гуми и други материали“ близо до два пропускателни пункта между северно Косово и Сърбия, съобщи Етиен дьо Фейе дьо ла Тур, говорител на КФОР за северно Косово. 40 000 от 120 000 сръбски граждани живеят в тази част на територията. „За първи път от обявяването на независимостта се налага КФОР да се намесва“, каза говорителят. По-рано косовската полиция съобщи, че „групи гневни сърби“ са нападнали два пропускателни пункта.
В неделя Косово обяви едностранно независимост, на която Белград и сърбите от областта категорично се противопоставят.br> Повече от 1000 студенти демонстрираха в Косовска Митровица в северната част на Косово, населен предимно със сърби, за да изразят протеста си срещу новообявенатата косовска държава.
Студентите развяваха и испански знамена, за да благодарят на Мадрид, който отказа да признае независимостта на Косово. „Косово е Сърбия“ можеше да се прочете на развяваните от студентите плакати. Те раздаваха пропагандни брошури, призоваващи към подкрепа на демонстрациите, които те предвиждат да продължат до 17 март – датата, когато при антисръбски демонстрации през 2004 г. загинаха 19 души, а повече от 900 бяха ранени. „Борбата за правосъдие и истина не е приключила“, пишеше в брошурите. Демонстрациите протекоха без инциденти.
dir.bg
 


Сходни връзки

НАТО се намеси при сблъсъци в северно Косово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди