изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:19 EEST
Николай Камов: България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа    
Политика София. БСП не изпълни нищо от обещанията пред хората си. България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа. За тези две “най” някой трябва да говори. Затова първият въпрос, който ще задам на БСП по време на дебатите в пленарна зала, ще бъде – какви основания ще ми предложите, за да гласувам “против” този вот?

Това каза пред Агенция “Фокус” Николай Камов, лидер на Политическо движение “Социалдемократи” и депутат от Коалиция за България, помолен да коментира изразената по-рано днес от неговата партия позиция, че ще подкрепи искания от опозиция вот на недоверие. Камов напомни, че вече две години застъпва подобна позиция. “За съжаление в областта на корупцията, не само по официални оценки, а по мнение на будната част от българските граждани правителството е зле. Цялото държавно управление е пропито от корупция. Елементи от управляващата коалиция – г-н Доган, открито и цинично си заявяват, че това е европейска практика. Това дава основание и на мен, и на моята партия да бъдем категорични в решението си”, допълни лидерът на ПД “Социалдемократи”.
На въпрос дали не се притеснява да гласува по различен начин от този на парламентарната група, в която членува, и дали не очаква санкции, Николай Камов каза: “Давам си сметка, че моето гласуване ще има последствия. Какви – не мога да предположа. Но избрах да действам, както винаги съм постъпвал – принципно. Конституцията дава право на всеки народен представител да действа по съвест и в интерес на своите избиратели и да изпълнява своята клетва. Имам право лична преценка по всеки въпрос. В случая се съобразявам с мнението на колегите ми в партията, което напълно съвпада с моето лично мнение”.
По думите на Камов показателно за отношенията между БСП и ПД “Социалдемократи” е, че в 82-членната парламентарна група на Коалиция за България той е единственият представител на партията си, докато в миналия парламент, когато Коалиция за България се е състояла от 48 депутати, ПД “Социалдемократи” – трима. По думите на Камов това никога не е излизало на преден план, няма личен елемент в решението му – от значение е само провежданата политика.
Той не очаква след дебатите по вота правителството да падне. “Тук идеята е друга. След като самото правителство не чува даже официалните оценки по отношение на корупцията, които идват отвън, някой трябва да разтърси ситуацията, да предизвика и обществената реакция, защото и обществото ни не реагира подобаващо и това е смисълът на този вот. Нещата не могат да продължат по този начин”, убеден е народният представител. Той припомни, че заедно със свои колеги от Добричкия регион преди време е поискал оставката на министъра на змеделието и продоволствието Нихат Кабил. “Основанията, заради които поискахме оставката му, изобщо не са отпаднали. Напротив – секторът се намира в по-тежко положение”, коментира Камов. Той констатира, че и след създаването на Държавната агенция по горите конкретно в горския сектор положението не се е променило.
Мария ФИЛЕВА
 


Сходни връзки

Николай Камов: България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Николай Камов: България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа
Автор: Anonymous да 2008-02-20 @ 00:17 EET

Николай Камов: България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа
Автор: Anonymous да 2008-02-20 @ 10:55 EET
Абе Камов, като е така какво правиш в тяхната коалиция??? Станеш дупетат и почваш да се правиш на принципен??? Така направи и по времето на Виденовата зима 1997г........
Николай Камов: България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа
Автор: Anonymous да 2008-02-21 @ 00:44 EET
Да бе що ми се струва,че тоя наистина е с лява резба!!!!
Николай Камов: България е най-бедната и най-корумпираната държава в Европа
Автор: Anonymous да 2008-02-22 @ 20:25 EET
Eм бедни, ем корумпирани. Абе, в страна дето всеки трети има роднина държавен чиновник, как тъй корумпираните са бедни? :)))))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди