изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:27 EEST
ДЕЦА ПОКАЗАХА ЗНАНИЯТА СИ ЗА ЛЕВСКИ И БОТЕВ    
КултураЗнанията си за Васил Левски и Христо Ботев демонстрираха вчера във викторина деца от третите групи на ДЦГ №8 "Бодра смяна" в Добрич.

Така те отбелязаха 135-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Малчуганите бяха подготвени от своите учителки Димитричка Бонева, Маргарита Божанова, Йовка Иванова и Стефка Димитрова. Това бе първата за тях викторина, каза за НДТ Стефка Димитрова. Тя обясни, че децата са били подготвяни повече от месец, четени са им произведения за делото на Левски и Ботев, учили са стихотворения.
Викторината започна с изпълнението на песента "Радецки". За минута децата сведоха глави пред паметта на героите, загинали за свободата на България. Участниците във викторината бяха разделени на два отбора - "Пчеличка" и "Пеперуда". Знанията им бяха оценявани от жури, председателствано от директора на детската градина Мария Христова и членове - учителките Ганка Гинкова и Дияна Стаматова. Двата отбора получиха максимален брой точки и бяха наградени с детски игри. "Децата не само показаха знания, а изнесоха един урок по родолюбие" - каза в края на надпреварата Мария Христова. 
След викторината възпитаници на ЦДГ "Бодра смяна" поднесоха цветя на паметника на Захари Стоянов. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЦА ПОКАЗАХА ЗНАНИЯТА СИ ЗА ЛЕВСКИ И БОТЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди