изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:21 EEST
Любен Дилов - син: Управляващите се самоубиха на територията на Бургас    
Парламент София. Управляващите се самоубиха политически и морално на територията на Бургас. Да агитираш срещу формите на пряка демокрация, означава да срежеш клона, на който седи смисълът на политическото. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ОДС Любен Дилов - син,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Референдумът за петролопровода "Бургас – Александруполис" беше напълно легитимен. 50 000 бургазлии гласуваха срещу тръбата – само за сравнение кметът на Бургас е избран с малко над 47 900, а Йоан Костадинов е бил избиран за кмет даже само с 21 000 гласа, коментира Дилов. Ако избирателните списъци бяха актуализирани, и БСП и ДПС не бяха издали специална директива техните поддръжници да не гласуват в неделя, за да провалят референдума, избирателната активност щеше далеч да надхвърля необходимите 51 % плюс един глас и това „щеше да вкара управляващите в много неприятна ситуация”, допълни депутатът от ОДС.
По думите му – поведението на управляващите през последните два месеца и след референдума в неделя е било „непростимо”. „Не може да кажете на бургазлии „вие бяхте манипулирани, референдумът няма смисъл”, след като именно вие трябва да проведете разяснителна кампания, да информирате хората преди подписването на договора за "Бургас – Александруполис". Такива обещания имаше от ваши министри, дори”, допълни Дилов. По думите му – след референдума министрите са „злорадствали”. „Простете ми за пикантното сравнение, но това е все едно да бутнеш баба си по стълбите и да я питаш защо бърза толкова”, категоричен бе депутатът. Според него – „бургазлии си свършиха отлично работата”, защото дори всеки осмокласник знаел какво е буй и как се товари и разтоварва петрол.
По думите на Дилов – дори президентът не се е изказал по въпроса за референдума. „Нито вие, нито президентът – едно гузно мълчание, а после – злорадстване” – с тези думи депутатът се обърна към управляващите. Според него – ако е вярно твърденията на правителството, че референдумът е политически, това означавало „50 000 гласа против вас”. „Като извадим гласовете на ромите, които този път не получиха материални стимули, за да участват – не знам дали си давате сметка за какво става дума”, допълни още Дилов в обръщението си към управляващите.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Любен Дилов - син: Управляващите се самоубиха на територията на Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди