изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:32 EEST
КОНСУЛТАНТИ ЗАПОЧВАТ ОБСЛЕДВАНЕ НА ВОДНИЯ СЕКТОР    
НовиниВчера в Добрич пристигна екип от консултанти по проекта за техническа помощ за подготовка на проекти във водния сектор, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Те са избрани чрез конкурс от МРРБ и са представители на различни консултантски фирми.

Добрич, заедно с още пет града - Велико Търново, Перник, Видин, Кърджали и Ямбол, е включен във втория етап на проекта. Обследването на водния сектор в Добрич ще продължи 16 месеца. То се реализира по програма ИСПА. Крайната му цел е да представи обща картина за състоянието на водоснабдяването в града, за да се търсят впоследствие най-удачните форми за финансиране на проекти в тази насока.
През 2004-2006 година Добрич бе включен във втория етап по проекта за техническа помощ за подготовка на проекти във водния сектор по програма ИСПА.  За целта градът е разделен на четири района, за които ще се направят работни проекти. Консултантският екип ще има три основни задачи. Трябва да се изготви мастер план или общ предварителен проект за водния цикъл на територията на Добрич - от водоизточниците, до отвеждането на водата в пречиствателните станции. Ще бъде направен анализ на водоснабдителното държавно дружество "ВиК" ООД - на неговите приходи, разходи, технически възможности. Третата цел е изработване на окончателен доклад, който ще е основа за конкретни технически проекти, с които след това би могло да се кандидатства за финансиране по оперативна програма "Опазване на околната среда", за да се подобри водоснабдяването в общината.
 


Сходни връзки

КОНСУЛТАНТИ ЗАПОЧВАТ ОБСЛЕДВАНЕ НА ВОДНИЯ СЕКТОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди