изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:46 EEST
"Данас": България покрива две трети от вноса на ток в Косово    
По света Съдейки по изявленията на официални представители на сръбското правителство, Сърбия няма намерения да отговори на едностранното провъзгласяване на независимостта на Косово със спиране на преноса на електроенергия към Косово, пише сръбският вестник "Данас".

От сръбското Министерство на минното дело и енергетиката не пожелаха да коментират спекулациите в тази насока, но по неофициална информация за момента такава стъпка не се обсъжда.

Евентуално изключване на далекопровода Ниш - Косово поле - Скопие ще предизвика енергиен колапс на Балканите, защото без ток, освен Косово, ще останат и Македония, и Гърция.

Ако това все пак се случи, Косово, чието дневно потребление на ток е 20 милиона киловатчаса, ще бъде изправено пред големи проблеми.

ТЕЦ-овете, които се управляват от Косовската електроенергийна компания, произвеждат 12-13 милиона киловатчаса дневно, а останалата част идва от внос от България, Албания и Македония.

Най-големите количество ток от внос - около две трети, Косово получава от България, като тази електроенергия се пренася през Сърбия.

Косовската електроенергийна компания купува ток от България от търговци на едро, които работят в региона.

expert.bg

 


Сходни връзки

"Данас": България покрива две трети от вноса на ток в Косово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди