изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:10 EEST
КАТО НЯМАТЕ ТОК - ЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛЕФОНА НА МИНИСТЕРСТВОТО    
ОбществоМИЕ пусна телефон за проблеми с електрозахранването

От понеделник Министерство на икономиката и енергетиката пусна в експлоатация единен национален телефон за възникнали проблеми с елзахранването, който е към дирекция "Управление при кризи" в МИЕ. Това съобщава сайтът на министерството. Телефонът с номер 0800 15 665 може да се набира безплатно от цялата страна 24 часа в денонощието. Всички обаждания се записват и регистрират, а сигналите се предоставят на ангажираните със съответния  проблем дружества и институции.
От пресцентъра на министерството уточняват още, че създаването на единния "авариен телефон" е по разпореждане на министър Петър Димитров, като се цели повишаване на оперативния контрол при регистриране на събитията, да се получава своевременна информация за времето за реакция и дейността на доставчиците на еленергия по възстановяване на нормалния режим на елзахранването.  От публикуваното прессъобщение на сайта става ясно още, че независимо, че трите енергоразпределителни дружества разполагат със свои аварийни телефони, потребители от цялата страна са споделили, че не успяват да се свържат с дежурните на ЕРП-тата. "От сутринта на 18 февруари до 11 ч. на телефон 0800 15 665 вече бяха получени 7 сигнала, два от които бяха подадени от граждани във Варна, които се оплакаха, че на телефона на дежурния на Е.ON се включва телефонен секретар" - съобщават още от МИЕ.
Единният авариен телефон дава допълнителна възможност на гражданите и областните и местни администрации да сигнализират при проблеми с електрозахранването, като за да се предотвратят злоупотреби - всички разговори ще бъдат записвани и ще се проверяват, добавят още от министерския пресцентър.
 


Сходни връзки

КАТО НЯМАТЕ ТОК - ЗВЪНЕТЕ НА ТЕЛЕФОНА НА МИНИСТЕРСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди