изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:26 EEST
Николай Камов: БСП да се разграничи от своите корумпирани представители във властта    
ПолитикаСофия. Призовавам БСП да се разграничи от своите корумпирани представители във властта и да ги накаже. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от “Коалиция за България” и лидер на ПД “Социалдемократи” Николай Камов, предаде репортер на Агенция “Фокус” .

Камов каза, че предложението му е отговор на искането към него за разграничаване от изразената му вече позиция за подкрепа на вота на недоверие към правителството. Камов не назова имената на корумпираните червени политици. “Защо ръководството на БСП не реагира по същия начин, когато аз гласувах против бюджета – защото това са въпроси, които не засягат лично хората, които искат моето отстраняване”, подчерта Камов. “Искам основания, за да не подкрепя вота, но има явления в обществото, които не се нуждаят от доказване. Едно от тях е корупционната среда. В България положението в тази посока става все по-зле”, посочи депутатът. Николай Камов призова тези, които го заплашват с наказание, изключване от парламентарната група, или го призовават към разграничаване, да “прочетат Конституцията – чл. 67 - и да видят от какво се ръководи един народен представител в действията си”. По думите му- свободата на мнение на народните представители е гарантирана от основния закон на страната. Николай Камов бе категоричен, че не вижда основание нито напусне парламентарната група на “Коалиция за България”, нито да гласува против вота на недоверие. Депутатът посочи, че лично е предложил на ПД “Социалдемократи” вотът на недоверие да бъде подкрепен и в този смисъл не би могъл да се разграничи от себе си.
Той коментира, че мотивите на опозицията за вота на недоверие са “напълно основателни”. “От две години и половина ние се опитваме да кажем почти същите неща. За разлика от подписалите вота, аз съм гласувал за това правителство и имам още по-голямо основание да питам защо не се получават нещата, които бяха обещани. Заявката на това правителство преди две години и половина преди парламентарните беше, че по отношение на корупцията ние ще бъдем алтернатива на целия преход, че ние обещаваме чисто и прозрачно управление. Моят подпис стои под тези текстове”, посочи още Камов.
Според Николай Камов вътрешният министър Румен Петков е реагирал остро на готвения от опозицията протест в деня на вота.
Цветана ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Николай Камов: БСП да се разграничи от своите корумпирани представители във властта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди