изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:19 EEST
ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ГАИЧ    
Ред и сигурностПрисъда от 4 години затвор постанови Районният съд в Добрич днес за Миролюб Гаич. След края на съдебното заседание той беше задържан под стража.

Присъдата му подлежи на обжалване. Съдебният състав призна Гаич за виновен за това, че е въвеждал спестители в заблуждение чрез "Югоагент-вложение". Защитата на Гаич заяви, че банковите му сметки са били под разпореждане на прокуратурата и представител на държавното обвинение е посочил да бъдат изплащани само главниците на внесените от гражданите суми. Гаич представи документ, че по банковата сметка на прокуратурата, открита за изплащане на задълженията му, през 1998 година наличността е била 398 826 433 неденоминирани стари лева. По информация на бизнесмена вложителите в Добрич са били 12 хиляди, във Варна-52 000, в Русе около 5 000, приблизително толкова са били спестителите от Бургас, имало е вложители и в Търново и Русе. Гаич посочи, че в документацията му е имало общо един милион договори със спестители, някои от тях с няколко договора.
Районният съд в Добрич отхвърли днес искането на сръбския бизнесмен Миролюб Гаич /61 г./ делото срещу него да се гледа в условията на съкратено съдебно производство. Причината е, че това би му осигурило присъда под минимума, предвиден в закона. Двама от спестителите в “Югоагент-вложение” са конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Разпитаните днес свидетели се жалват, че за направените от тях вложения не са взели лихви, а главницата са получили под формата на стока от магазините на сръбския бизнесмен. “Обективно нямаше възможност вложител да си получи средствата, така че доброзорно трябваше да вземем стока”, заяви един от свидетелите. Миролюб Гаич отбеляза пред съда, че има сключени един милион договора с вложители. Спестител дори 37 пъти е повтори договора си, заяви бившият сръбски бизнесмен. Той добави, че е бил в състояние да дава и по-висока лихва от 156 %, колкото беше последно. Закупувахме стока в много големи количества. Средната ни печалба на година достигаше 300 процента. Фирмата инвестираше в имоти, посочи Гаич и отбеляза, че през 1994 година е имало случаи да плаща 3,5 млн. долара кеш за стока. В края на 1995 година подсъдимият е разполагал с 52 магазина. Изслушването на Миролюб Гаич продължава.
dobrudja-news.net
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ГАИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди